Francia különlegesség
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók a tésztához
- 6 tojás
- 26 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 23 dkg liszt
- fél sütőpor
- 3 dkg kakaó
hozzávalók a krémhez
- 6 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 15 dkg cukor
tetejére
- 6 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- csoki reszelék
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral meg a vízzel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, a sütőport meg a kakaót. Nagy tepsiben sütjük. Krém: Gőz fölött a lisztet, a tejet, meg a vaníliás cukrot sűrűre keverjük, majd levéve a tojássárgákat is belekeverjük. Mikor kihűlt, a margarint is hozzáadjuk. Tetejére: A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük. Csokireszelékkel megszórjuk. A piskótára rákenjük a krémet, erre pedig a habot.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.